Има нещо много специално в пътуванията с луксозни влакове. Понякога това

...
Има нещо много специално в пътуванията с луксозни влакове. Понякога това
Коментари Харесай

Най-луксозните влакове в света

Има нещо доста особено в пътуванията с луксозни влакове. Понякога това е декорът, а от време на време стилът и равнището на персонално обслужване, които могат да ни пренесат в друго време.

Тези 10 първокласни влакове са ярки образци за този дух. Всеки един от тях предлага изискани заведения за хранене, питейни заведения и частни купета. Някои даже оферират персонални стюарди и икономи.

Venice Simplon-Orient-Express
 Venice Simplon-Orient-Express
 

Venice Simplon-Orient-Express

Moже би най-известният първокласен трен в света, притежаван от влиятелната компания Belmond. Най-западната насочна точка на маршрута е Лондон, само че известен старт е и Венеция. Оттам Venice Simplon Orient-Express посещава Прага, Будапеща и Виена, преди да се върне в Париж или Лондон.

С реставрирани кабини от 20-те години на предишния век, този трен е чудесна композиция от обичайни характерности и модерни улеснения. Големите купета разполагат с просторни мраморни независими бани, 24-часови икономски услуги и шампанско на стомах.

Имайте поради, че има дрескод за вечеря - черната вратовръзка е желана за господата вечер, а дънките не са позволени късно.

Royal Rajasthan On Wheels
 Royal Rajasthan On Wheels
 

Royal Rajasthan On Wheels

По-известен като Дворецът на колела предлага пространство и комфорт. Всеки вагон има единствено три кабини, което прави пътническите пространства по-просторни.
 Royal Rajasthan On Wheels
 

Royal Rajasthan On Wheels

Визуалното влияние на декора в действителност се опълчва на вярата - обилни килими, драперии и спално долни дрехи от кадифе ви чакат във вашата каюта. Във влака има библиотека, а също и бар.

Eastern & Oriental Express
 Eastern & Oriental Express
 

Eastern & Oriental Express

Eastern & Oriental Express пътува сред Банкок и Сингапур, минавайки около най-хубавите села, храмове и пейзажи в района. Има екскурзии до Куала Лумпур и Канчанабури, с обиколка на моста на река Квай.

И четирите категории кабини са климатизирани и разполагат със независим душ и тоалетна. Има и интернационалните електрически контакти, които са необичайност в района.

Освен невероятните вагони за заведения за хранене и питейни заведения, влакът има и страхотна кула за наблюдаване, от която да наблюдавате по какъв начин минавате около света.

Deccan Odyssey
 Deccan Odyssey
 

Deccan Odyssey

Замислен като първокласен хотел на колела, Deccan Odyssey предлага по непостижим метод обиколка на най-хубавите туристически дестинации в Индия посредством първокласен трен. Освен частни купета от най-голям клас, влакът разполага и със сауна, заведения за хранене, бизнес център и бар.

Маршрутът е просторен, като обгръща няколко района, в това число Махаращра, Гоа и платото Декан, преди в последна сметка да дойде в Делхи.

The Flying Scotsman
 The Flying Scotsman
 

The Flying Scotsman

Някои споделят, че този парен локомотив е най-известният в света, написа Luxury Columnist. В момента има няколко първокласни пътувания с трен от Лондон до Солсбъри или Оксфорд, когато е в употреба, макар че те се резервират доста авансово и се сграбчват бързо. Приложеното прекарване от Steam Dreams Rail Company включва хранене, само че без настаняване.

Веднъж годишно шотландецът пътува от Лондон до Единбург. Това първокласно пътешестване с локомотива, включва и престой в хотел The Scotsman в Единбург.

Golden Chariot
 Golden Chariot
 

Golden Chariot

Golden Chariot е влиятелен трен с 19 вагона, работещ в Югозападна Индия. Той пътува по два съществени маршрута за първокласни ваканции с трен - Гордостта на юга и Великолепието на юга - и предлага 44 каюти и два ресторанта.

Освен това гостите могат да се насладят на фитнес зала, СПА център и лоби бар. Основните пътувания са предопределени да доближат до туристическите райони на Карнатака, Бангалор и Гоа.

Belmond Royal Scotsman
 Belmond Royal Scotsman
 

Belmond Royal Scotsman

Когато се качите на борда на Royal Scotsman, вие безусловно вървите по аления килим. Това е ориентировъчно начало на пътуването и оттова става все по-добре. На борда има най-много 36 посетители, което подсигурява, че личният състав може да ви даде ненадминато персонално внимание.

С първокласна вагон-ресторант с махагон и бордов спа център, това е един от най-луксозните влакове в света.

Влакът се движи единствено сред април и октомври, преминавайки през Шотландските планини за пет дни. Има и специфични пътувания, планувани през годината, нормално тематични към събитие като The Scotch Malt Whiskey Tour.

Golden Eagle Trans Siberian Express
 Golden Eagle Trans Siberian Express
 

Golden Eagle Trans Siberian Express

Вечна класика, това сибирско предложение има пианист, който свири на типичен шедьоври в Bar Lounge Car. Големите прозорци ви оказват помощ да оцените природата, която включва Урал и Степите.

Има три категории кабини: Silver, Gold и изключителният Imperial Suite. Всички разполагат със личен хигиеничен възел, дрешник и сейф. Стилен Bar Lounge Car и вагон-ресторант способстват за удоволствието от този неповторим трен.

Trans-Siberian Express има неповторимото отличие да пресича пет страни и осем часови зони по най-дългия си маршрут, който е към две седмици. Пътуването включва доста спирки в емблематичните съветски градове.

Maharajas` Express

Малко влакове могат да се похвалят с по-голям авторитет от този трен. Той печели седем пъти наградата за " Водещ първокласен трен в света " на World Travel Awards.

Предлагат се четири маршрута, всички заминаващи от Делхи. И четирите маршрута включват екскурзия до емблематичния Тадж Махал.

Всеки сантиметър от този трен отразява благосъстоянието и великолепието на най-изискания фон и кухня на Индия. Ресторантите, барът, жилищата и даже дребните стаи са изтънчено обслужени и поддържани.

Президентският апартамент разполага с всекидневна, две бани, едната с вана, и две спални. Този апартамент се предлага с персонален камериер разполагаем 24/7 и частни транспортни средства за локални екскурзии във всяка дестинация.

Belmond Andean Explorer

Andean Explorer пътува по един от най-високите влакови направления в света, като релсите му минават през Андите в Перу. Влакът предлага завладяващи еднодневни екскурзии по пътя, с удобно настаняване в луксозни купета.

Пътуването стартира от античния град на инките Куско, минава около езерото Титикака в Пуно и приключва в Арекипа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР